Ai nevoie de intretinere pentru sistemul tau de aer conditionat? Cele mai importante motive pentru o curatare de rutina

Publicat de pe data de decembrie 15, 2015

Intretinerea preventiva.

Exista diferite aspecte care vizeaza implementarea unor actiuni de intretinere, fie ca ne verificam starea de sanatate, fie ca mergem cu masina in service regulat pentru a ne asigura ca orice risc este diminuat. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor adeseori neglijeaza importanta asistentei si intretinerii de rutina pentru unitatea lor de aer conditionat Fujitsu. Pe scurt, iata de ce o astfel de revizie este importanta:

Cei mai multi oameni considera paradoxal ca un lucru care nu este stricat, sa necesite luarea unor masuri de intretinere. Dar intretinerea nu inseamna neaparat reparatii, ci poate semnifica si minime interventii, precum curatarea la intervale de timp a unui aparat de aer conditionat. Din moment ce aparatele de aer conditionat adesea constituie realizarea unor cheltuieli considerabile in casa ta, si totodata sunt extrem de utile pentru a oferi maximum de confort, merita sa acorzi o atentie sporita intretinerii acestora.

Extinde durata de viata a sistemului. Mentinerea bunei functionari a sistemului se poate realiza prin ducerea acestuia intr-un service autorizat, unde poate fi curatat. Aceasta actiune va asigura o viata mai lunga sistemului pe care il detii.

Descopera problemele din timp. Pentru a evita aparitia si instalarea unor probleme, este bine ca orice mic amanunt sa fie luat in considerare. Daca nu rezolvi imediat orice inadvertenta, pe termen lung poti experimenta unele neajunsuri, cum ar fi necesitatea unor interventii si reparatii costisitoare, iar in cel mai rau caz, poate fi necesar sa recurgi chiar la inlocuirea sistemului.

Iti protejezi investitia. Aparatele AC au in general preturi ridicate, dar exista si companii care ofera un pret aer conditionat caseta de tavan foarte bun. Daca ai facut o investitie costisitoare, atunci merita sa te informezi asupra procedeelor de intretinere a produsului achizitionat, sporindu-i sansa la o durata de viata mai lunga.

Sistemele neverificate colecteaza resturi. Un climat umed constituie un teren propice pentru dezvoltarea mucegaiului, reprezinta mediul agreat de gandaci si alte insecte, si in acelasi timp este locul unde factori nocivi precum subtantele alergene pot conduce la situatii neplacute, precum infundarea sistemului tau AC. Este posibil sa nu ai nici o idee despre ceea ce se afla in sistemul tau daca nu-l verifici. Asadar, trebuie sa reduci riscurile provocare de factorii enumerati mai sus, deoarece orice urme de murdarie lasate sa persiste in timp, vor infunda si afecta in final capacitatea sistemului de a functiona in mod eficient.

Pentru ca nu le intretinem noi insine. Multi proprietari de case uita sa faca intretinerea necesara sau nu dispun de timpul necesar pentru efectuarea acestor operatiuni. Adesea, ei nu schimba filtrele cand ar trebui si nici nu verifica unitatile care functioneaza bine. Insa, apeland la un profesionist pentru a evalua starea sistemului tau, anual sau semi-anual, vei asigura buna functionare a sistemului tau de aer conditionat.

Ce sa cauti la o companie de sisteme de aer conditionat?

Acum, ca stii ca acest lucru este important, cum vei selecta pe cineva pentru a fi partenerul tau in intretinerea aparatului de aer conditionat? Inainte de a solicita ajutor calificat, trebuie sa te asiguri ca tehnicienii sunt certificati. Ei trebuie sa detina o asigurare de raspundere sau protectie suplimentara in cazul in care ceva nu merge bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.