Pictura in ulei

Publicat de pe data de iulie 7, 2013

Pictura este un mijloc prin care multi oameni isi pot exprima gandurile si emotiile mai usor. Este o punte intre lumea reala si lumea ideala.

Ti-ai dorit vreodata sa pictezi folosind uleiuri? In acest articol vei gasi unele dintre elementele de baza pentru a te ghida in lumea minunată de vopselelor in ulei. Odata ce ai prins tehnicile de baza, pana devine intregul tau univers, lumea din care care nu mai vrei sa iesi.

Inainte de a incepe sa pictezi asigura-te ca ai suficient spatiu langa plansa pentru a pune paleta, pensulele, solventul si tuburile de vopsea. E important sa le ai la indemana pentru a-ti facilita tie munca. Trebuie sa ai pregatit un recipient doar cu solvent si un altul ce trebuie sa contina o parte ulei si doua parti solvent. Vopseaua in ulei este amestecata cu alti solventi pentu cu scopul de a subtia culoarea si de a obtine un timp de uscare mai scurt. Intrucat solventul are rolul de a subtia uleiul din vopsea, poate fi intrebuintat si pentru curatarea pensulelor. Prima aplicare a vopselei pe panza trebuie sa fie mai putin uleioasa. Acesta este motivul pentru care amestecul de ulei si solvent este format din o masura de ulei la doua de solvent. Cum regula de baza in pictura in ulei este aplicarea “gras peste slab”, pe masura ce progresezi fieacare aplicare va avea de fiecare data un pic mai mult ulei si mai putin solvent. Tine cont de faptul ca, daca adaugi prea multa vopsea de ulei, in momentul uscarii picturii vei vedea o ridicare a plansei sub forma unor riduri ce ies in relief.

Este o idee buna sa pastrezi aceeasi pozitie pentru culorile de pe paleta. Acest lucru te va ajuta sa alegi in mod instinctiv culoarea potrivita. Daca incerci sa modifici ceva si nu functioneaza imediat, ia o carpa si sterge. Toata vopseaua din acea zona se va desprinde. Vopseaua in ulei se usuca mai greu asa ca ai timp sa modifici ceea ce au gresit. Daca pictezi afara, asigura-te ca panza si paleta nu se afla in lumina directa a soarelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.