Cât de repede cresc unghiile?

Publicat de pe data de iunie 22, 2019

Cresc mai repede vara? Creșterea unghiilor medii se ridică la aproximativ o zecime de milimetru pe zi, potrivit Lawrence A. Norton, M.D., profesor clinic de dermatologie la Boston University School of Medicine. Unghia de la picioare are o crestere aproximativ cu o jumătate până la o treime mai lenta, a spus el, iar medicamentele sau bolile pot schimba rata de creștere.

„Există diferențe de la deget la deget”, a continuat dr. Norton. ” Degetul mijlociu și al patrulea tind să crească puțin mai repede decât al cincilea și degetul mare. ”Unghiile cresc mai rapid vara, arată unele cercetări, în timp ce iarna și un mediu rece tind să încetinească creșterea unghiilor ”, a adăugat el.

„Alte studii par să descopere că unghiile de la mana drepta au crescut mai repede decât cele de la degetele mainii stângi, ceea ce ar putea fi legat de mană, iar stimularea, cum ar fi masajul, le ajută să crească mai repede. Oamenii cu obiceiul nevrotic de a freca o unghie ar constata că unghia pe care o frecau a crescut mai repede”.

Contrar mitului copilăriei, unghiile nu continuă să crească după moarte, a spus el. „Aceasta este o iluzie optică”, a explicat el. ” Țesuturile din jurul unghiei tind să se micșoreze fata de unghia dură după moarte, dând impresia că ceva încă crește ”.

Unghiile noastre cresc mult mai repede daca stam cu mainile in apa mult timp, insa, in acelasi timp, ele isi pierd din duritate,deoarece apa le inmoaie. Atunci cand folosim crema hidratanta, așa cum este crema SNB pentru maini și corp cu magnolie este recomandat sa punem crema si peste unghii deoarece majoritatea cremelor hidrateaza si unghia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.