Clasificarea diamantelor

Publicat de pe data de iunie 3, 2019

Aproximativ douăzeci la sută din diamantele minate sunt utilizate în bijuterii, deoarece majoritatea sunt improprii pentru utilizarea pietrelor prețioase. Marea majoritate sunt opace și nu sunt de calitate, sau sunt prea grele. Un diamant fără cusur este excepțional, deoarece majoritatea pietrelor prețioase conțin un anumit nivel de defecte, chiar dacă sunt foarte minime.

Duritatea imensă a diamantului contribuie la adecvarea și importanța sa ca bijuterie cu piatră prețioas așa cum este verigheta de aur cu aur alb cu diamante Pont des Arts. Din cauza durității sale, un diamant este imun la zgârieturi, deoarece singurul lucru care îl poate zgâria este un alt diamant. Această rezistență îi conferă capacitatea de a rezista uzurii zilnice dincolo de capacitățile celor mai multe pietre prețioase. Diamantele sunt, de asemenea, dificil de polisat datorită durității lor – ele pot fi polisate doar cu ferăstraie speciale pentru diamante care au un strat subțire de diamant pe lamele și marginile lor.

Un sistem de clasare, instituit de GIA, a fost implementat pentru a evalua diamantelor pe baza a patru aspecte. Aceste patru sisteme de clasificare sunt criteriile dupa care sunt evaluate toate diamantele:

  • Culoare
  • Taietura
  • Claritate
  • Greutatea caratului

Culoarea:

Culoarea unui diamant este clasificată pe o scară alfabetică variind de la literele D la Y. Această scară măsoară saturația culorii, variind de la absolut incolor până la galben profund (sau galben-maro). D este total incolor, fără a se vedea o altă culoare. Y indică un galben intens intens sau un galben-maro intens. Literele dintre D și Y descriu culoarea, în funcție de cantitatea de saturație galbenă. Litera Z în gradul de culoare al unui diamant poate fi uneori folosită pentru a indica un Diamant fantezist.

Taietura

Tăierea sau fațeta diamantului este forma și stilul în care este tăiat. Cea mai răspândită tăietură este tăierea strălucitoare, o fațadă special concepută pentru a scoate cel mai mult foc în piatră. Uneori această tăietură nu poate fi dată, fie din cauza defectelor, fie a obiceiurilor de clivaj. Înainte de tăierea unui damant trebuie să se facă multă planificare, deoarece o ușoară eroare în fațetă poate scădea semnificativ valoarea pietrei.

Claritate:

Claritatea este clasificată în funcție de dimensiunea și vizibilitatea defectelor și incluziunilor. Literele sunt atribuite unei pietre pentru a eticheta calitatea clarității sale:

Greutate caratului:

Mărimea unui Diamant este măsurată în carate (prescurtată ca ct). Un karat este echivalent cu 0,2 grame (aproximativ 0,007 uncii). O altă măsurare a greutății folosită uneori pentru mic pentru diamante este măsurarea punctelor (prescurtată ca pt). Fiecare punct este de o / o sutime de carate. De exemplu, o piatră care cântărește 34 pt cântărește .34 ct Diamante mai mari valorează mai mult decât cele mai mici proporțional, ceea ce înseamnă că un diamant de 3 ct depășește valoarea a trei diamante 1ct.

Diamantele sunt foarte dificil de sintetizat, deoarece formarea lor necesită temperaturi și temperaturi ridicate. Cu toate acestea, tehnologia există pentru diamante sintetice ale produsului, dar producția acestor Diamante sintetice este relativ limitată datorită costurilor mari implicate în producerea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.