Cum protejam aparatul de aer conditionat

Publicat de pe data de februarie 1, 2019

Mentineți unitatea interioara neacoperita

Este tentant să ascundeți obiectele neatractive din casa dvs., dar aparatul dvs. de aer condiționat trebuie să lucreze mai mult atunci când orificiile de aerisire sunt acoperite, ducând la facturi mai mari la electricitate. S-ar putea să fi auzit, de asemenea, ideea că dacă închideți orificiile de ventilație în încăperile puțin folosite, puteți economisi bani pe factura de electricitate. Aceasta este o zicala falsă care determină ca sistemele HVAC ale proprietarilor de case să nu funcționeze mai bine.

Sistemul dvs. de aer conditionat, inclusiv toate conductele, au fost proiectate special pentru casa dvs. Indiferent câte ventile și registre sunt deschise sau închise, aceeași cantitate de aer cald sau rece va fi împinsă prin conductele de aer. Prin blocarea sau închiderea orificiilor de ventilație, creșteți cantitatea de presiune din sistem, ceea ce poate provoca defecțiuni ale sistemului, precum și pierderi ale puterii de aer în tubulatură.

Ce trebuie facut: păstrați mobilierul, perdelele și orice alte obiecte departe de orificiile de ventilație pentru o mai bună eficiență. Asigurați-vă că toate gurile de aerisire și registrele sunt complet deschise.

Curățați condensatorul

In timp, murdăria, resturile, frunzele și praful se blochează în jurul condensatorului dvs. Pentru a îmbunătăți performanța unui aparat de aer conditionat inverter Airwell, trebuie să curățați cel puțin de două ori pe an filtrele. Asigurați-vă că înainte de a face ceva, opriți alimentarea cu energie a unității.

Puteti folosi o soluție de curățare sigură făcută special pentru echipamentele de aer conditionat.

Sunați o firma specializata pentru o reglare profesională a aerului condiționat, unde vor efectua o curățare și întreținere minuțioasă a unitatii dumneavoastră. Eventualele probleme vor fi detectate și rezolvate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.