Finisaje pentru acoperisul tau metalic

Publicat de pe data de decembrie 15, 2015

Materialele pentru acoperisuri metalice au adesea un strat protector aplicat din fabrica, in scopul de a oferi protectie superioara si pentru a da un aspect mai atractiv materialelor. Tipul de acoperire utilizat variaza in functie de producator, metalul utilizat si aspectul dorit pentru produsul final.

Materiale de acoperire metalice pot fi, de asemenea, lasate neacoperite, in anumite cazuri, pentru un aspect natural, iar acest lucru este mai frecvent intalnit la tabla acoperis sau la panourile din cupru, zinc sau otel inoxidabil. Otelul galvanizat poate fi, de asemenea, utilizat in fabricarea tablelor metalice sau panourilor, cu un strat de vopsea, aplicat din fabrica, obtinut prin coacere, un strat protector la care se folosesc fluoropolimeri, producand un material pentru acoperisuri din otel cu carbon metalic.

Alte tipuri de acoperiri folosite pentru tabla includ granule ceramice si epoxidice sau chips-uri de piatra concasata, folosite pentru a realiza aspectul de piatra si de a proteja in continuare materialul pentru acoperisuri metalice.

Tipuri de metal laminat

Materiale pentru acoperisuri metalice, structurale si nestructurale sau arhitecturale sunt de doua tipuri, fiind utilizate in prezent in scopuri rezidentiale. Primul tip de acoperis din tabla este pus direct pe lastareala si nu are nevoie de invelis solid sub el. Tabla are destula rigiditate si ajuta la integritatea structurii acoperisului. Pe de alta parte, acoperisurile metalice non-structurale au nevoie de un substrat solid dedesubt, caz in care este utilizata o punte de acoperis metalic sau un invelis de placaj.

Acoperisul din metal a evoluat in mod substantial, in ultimii douazeci de ani fiind introduse noi tehnologii si sisteme. Chiar daca initial tigla metalica ondulata a fost folosita la grajduri, hambare si dependinte de tip comercial, materialele de acoperire metalice de astazi s-au imbunatatit foarte mult in ceea ce priveste durabilitatea si aspectul.

Cele doua tipuri principale de sisteme de acoperisuri metalice sunt cel mai frecvent utilizate in prezent: sistemele de acoperis din tabla galvanizata si sistemul de acoperis din tigla metalica. In fiecare dintre aceste doua tipuri, exista mai multe variante si fiecare producator ofera propriile sisteme de acoperisuri metalice. Un acoperis din tabla galvanizata este excelent pentru curgerea zapezii si poate dura cincizeci de ani sau mai mult, in cazul in care este instalat in mod corespunzator.

Sistemele de acoperis din tigla metalica au fost folosite pe hambare si la constructia unor cladiri industriale de zeci de ani, dar, mai recent, aceste sisteme au evoluat si au fost imbunatatite pentru a deveni mai atractive si sunt, totodata, mult mai populare pentru uz rezidential.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.