Sa fii celebru este o profesie?

Publicat de pe data de aprilie 3, 2019

Celebritatea nu este perena decat pentru putini oameni. Povara ei este greu de purtat. Invidiosii se gandesc la celebritate ca la o sursa de privilegii, uitand cate responsabilitati are starul si cu cate renuntari ajunge la acest statut.
Celebritatea are un pret exorbitant: nu iti mai apartii si iti sunt vanate toate gesturile si toate greselile. Te-ai ingrasat putin? Nu ai vrea sa citesti in ce termeni te trateaza presa! Ai iesit necoafata sau nemachiata pe strada, fiindca te-ai saturat sa arati mereu ca o papusa? Se va comenta pagini intregi ca te neglijezi, ca arati urat, ca era vai de tine, daca nu erau extensiile, operatiile estetice si fondul de ten. Ai indraznit sa iti cumperi o rochie care iti place si sa o porti cu drag? Daca nu place imbracamintea ta unei creatoare excentrice, va spune cu multumire despre tine ca nu ai stil!

Viata de vedeta inseamna:
-sa fii mai mult pe drumuri decat acasa. Nici de sarbatori nu poti fi singur cu ai tai! Chiar si in seara de Craciun trebuie sa porti masca omului fericit. Of, te doare capul, pici de somn, dar ei asteapta de la tine sa ii binedispui, sa le canti, sa dansezi, sa stralucesti.
-sa te detasezi de toate problemele. Stiu actori care au urcat pe scena si cand le-au murit parintii, fiindca de interpretarea lor depindea intreg spectacolul. Stiu cantarete care au murit la 2-3 luni dupa ultima aparitie pe scena. In mod cert ca erau grav bolnave, cand cantau. Chiar si cand au primit verdictul necrutator au urcat pe scena cu aceeasi daruire. Da, stiau ca va urma o perioada cumplita din viata lor, ca vor avea dureri cumplite si ca vor muri si se purtau ca si cum nimic nu s-a intamplat.

Cate vedete adevarate nu au fost in acesta situatie?

Ileana Rus a urcat pe scena la un mare festival si dupa putin timp a murit. Maria Apostol, supranumita privighetoarea Gorjului sau urmasa Mariei Lataretu, stia ca are o forma galopanta de cancer, dar cat a putut umbla pe picioare a urcat pe scena si a participat la emisiuni.

Privighetoatea Banatului, Mariana Draghicescu a interpretat o admirabila doina despre moarte cu cateva luni inainte de a muri si si-a implorat colegii sa ii cante si sa danseze la inmormantarea ei.
In urma lor a ramas un tezaur: cantece autentice culese de la batranii care astazi nu mai sunt, folclor adevarat. Toti trebuie sa lasam ceva in urma: un pom, o casa, o carte, un copil, amintiri frumoase in sufletele celor care ne-au cunoscut. Nimeni nu este de condamnat, cand doreste sa afle informatii despre subiecte tabu, adica despre cum devii model videochat.
Rau este cand esti celebru si te feresti de ziaristi sa nu te vada in anumite posturi sau sa le raspunzi la intrebari ale caror raspunsuri pot fi rastalmacite, dar si mai rau este sa te trezesti intr-un con de umbra.

Uitarea doare la fel de mult dupa cum doare pensionarea. Pentru multi somajul, disponibilizarea, pensionarea, retragerea din activitatea sportiva sunt cele mai dramatice perioada. Celebritatile nu suporta marginalizarea fiindca sunt obisnuite sa fie in centru atentiei.

Este de asemenea important de precizat ca nu orice vedeta de carton este o celebritate si nu orice compozitor sau scriitor poate fi un geniu!
Si nu stiu de ce ma intorc la Slavici si la invataturile sale:”omul sa fie multumit cu linistea colibei sale!”

La ce i-ar folosi unui om sa isi piarda sufletul sau familia pentu celebritate? Am vazut oameni simpli si saraci, dar atat de fericiti, incat am fost geloasa pe fericirea lor si pe intelepciunea de a se bucura de viata lor asa cum este!

Noptile nedormite, cafelele tari si dese, stresul erodeaza sanatatea si simultan cu ea multumirea. Sa fii celebru, lasi copilul sa cresca in grija altcuiva si pierzi cea mai frumoasa perioada din viata lui. In sufletul sau, vidului de iubire va face ravagii.

Cineva spunea ca este de dorit sa fii taran sanatos, decat savant ofticos si ca mai mult valoreaza un cersetor viu decat un rege mort.
Viata are prioritate, de aceea sa alegem ocupatii care o protejeaza si o fac mult mai frumoasa.
Poti fi celebru prin bunatate, prin mana intisa oferita celui cazut la pamant, prin tot ceea ce faci bine, frumos si din tot sufletul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.