Similitudini intre imprimantele laser si fotocopiatoarele

Publicat de pe data de februarie 15, 2019

Imprimantele laser sunt foarte asemănătoare fotocopiatoarelor și utilizează aceeași tehnologie de bază. Într-adevăr, daca privim inapoi in trecut, primele imprimante laser au fost de fapt construite din fotocopiatoare modificate.

Într-un fotocopiator, o lumină puternică este utilizată pentru a face o copie exactă a unei pagini imprimate. Lumina reflectă pagina pe un tambur sensibil la lumină; electricitatea statică (efectul pe care îl face o rigla din plastic pentru hainele dvs., dacă îl frecați de câteva ori) face ca particulele de cerneală să rămână în tambur; iar cerneala este apoi transferată pe hârtie și „fuzionată” pe suprafața sa de cilindri fierbinți.

O imprimantă laser funcționează aproape în același mod, cu o diferență importantă: deoarece nu există o pagină originală pe care să o copiați, laserul trebuie să o scrie de la zero.

Imaginați-vă că sunteți un calculator plin de date. Informațiile pe care le stocați sunt în format electronic: fiecare piesă de date este stocată electronic printr-un dispozitiv mic de comutare microscopic numit tranzistor.

Activitatea imprimantei este de a converti informatii in format digital în cuvinte și imagini: de fapt, transformarea electricității în cerneală.

Cu o imprimantă cu jet de cerneală, este ușor să vedem cum se întâmplă acest lucru: pistoale de cerneală, acționate electric, distribuir focuri precise de cerneală pe pagină. Cu o imprimantă laser color Kyocera FS-C8600DN, lucrurile sunt puțin mai complexe. Datele electronice de pe computerul dvs. sunt folosite pentru a controla un fascicul laser – și laserul obține cerneala pe pagină, utilizând electricitatea statică într-un mod similar unui fotocopiator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.