Top 10 aparate noi fara de care nu putem trai

Publicat de pe data de decembrie 15, 2015

Ritmul de viata modern, cu provocari si incertitudini, ne indeamna la folosirea diferitelor aparate. Acestea sunt rezultatul unor idei, conceptii si inventii aduse la viata de eforturile oamenilor de stiinta si de afaceri. Nu stim intotdeauna numele lor, iar uneori ideile lor se suprapun. Asadar noi nu stim sigur cui sa ii multumim, cu toate ca sunt multe povesti ce stau in spatele acestor inventii.

Frigiderul

Tatal si mama frigiderului, Carl von Linden, nu s-a gandit la o cutie care raceste; el doar a dezvoltat un proces prin care transforma gazul in lichid. Acest proces avea la interior un efect interesant: absorbea caldura. Frigiderul lucreaza prin utilizarea unui sistem de bobine umplute cu acest lichid de racire, care transforma caldura din compartimentele izolate.Primul frigider pentru conservarea alimentelor a fost construit in anul 1911, dar productia in masa a inceput din anul 1923. Dupa ce pretul lor a scazut, piata de frigidere a crescut brusc. Ca un rafinament, a fost adaugat si congelatorul care facea cuburi de gheata. Cutiile cu gheata care pastrau hrana rece au fost utilizate din ce in ce mai putin, ele fiind inlocuite cu noile frigidere.

Masini de spalat rufe

Masina de spalat rufe foloseste un sistem de 2 tamburi pentru a curata rufe. Tamburul interior tine hainele si le agita, iar tambutul exterior tine apa pentru spalat. Dupa terminarea ciclului de spalare, tamburul interior se invarte foarte repede, evacuand apa prin sutele de gauri, acesta putand atinge viteza de 80 km/h -130km/h.
Acum nu mai este nevoie sa petrecem doua ore aplecati, cu dureri de spate si de maini, spaland haine murdare. Masina de spalat face acest lucru pentru noi. Este un aparat fara de care nu putem trai.

Televizorul

Astazi, in lume, sunt mai mult de 1,5 miliarde de televizoare, iar numarul lor creste de la o zi la alta. Noile tehnologii se lupta intre ele pentru suprematie. Privitorul are posibilitatea de a accesa si de a controla, aproape nelimitat aceste tehnologii. Unele accesorii TV suplimentare, precum un recorder video digital (DVR, TiVo), permit utilizatorilor sa programeze automat inregistrari si redari – programele de televiziune castiga in popularitate, iar imaginea televizorului este mai mare, mai luminoasa si mai clara.

Calculatorul

In ultimii 30 de ani, computerul a evoluat foarte rapid, revolutionand modul de lucru in afaceri, comunicare si jocuri. Este foarte greu sa ne imaginam un aspect al vietii umane fara computer. Practic in ziua de astazi, noi am devenit dependenti de aceasta masinarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.