Tudor Gheorghe – “Nu se poate cu de toate”

Publicat de pe data de septembrie 21, 2012

2012 a fost declarat “Anul Caragiale”. Se împlinesc 100 de ani de la dispariția sa și 160 de ani de la naștere. Spiritul caragialesc, atât de zeflemitor, a rămas nealterat de-a lungul timpului, căci lumea de impostori, de escroci, de imorali şi de naivi creată de scriitor la momentul respectiv se transpune incredibil în contextul actualei perioade.

Și cine să îi ofere o manifestare de respect mai originală lui Nenea Iancu și să reînvie magistral creațiile acestuia decât Tudor Gheorghe, singurul artist care a profitat de fiecare oportunitate pentru a pune în valoare elementele esențiale ale culturii românesti.

Prin urmare, Sala Palatului va deveni pe data de 21 octombrie gazda unei premiere desăvârșite, prin intermediul căreia maestrul va împărtăși publicului magia creațiilor lui Caragiale, adăugand evident atingerea sa personală inconfundabilă.

În spatele numelui spectacolului “Nu se poate cu de toate” se ascund “câteva versuri moralizatoare, dragi sufletului meu, din poezia mai puțin cunoscută a lui Caragiale”, după cum afirmă însuși maestrul, ce pregătește asfel un eveniment surprinzător dedicat celui care s-a constituit într-una dintre cele mai remarcabile figuri ale culturii românești.

Spectacolul se va desfășura în acompaniamentul desăvârșit al cvintetului Arkadia, sub bagheta maestrului dirijor și orchestrator – Marius Hristescu, care va completa atmosfera epocii caragialistice, cu care Tudor Gheorghe va învălui auditoriul.

Cumpără bilet

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.